Arbeidstoeleiding
Circulariteit
Armoedebestrijding
Impact in cijfers
Met behulp van de meetmethode “Social Handprint” heeft De Terugwinning inzichtelijk gemaakt wat onze activiteiten voor een impact heeft op de samenleving. Deze methode bekijkt per Sustainable Development Goal (SDG) wat we bijdragen.
“Wauw, met een omzet van 3 ton, maken we een impact van ZES MILJOEN”

- Per jaar voorzien we zo’n 500 kinderen van een fiets. Zij mogen 2x per jaar terugkomen voor onderhoud.
- Via Fermwerk leveren we jaarlijks zo’n 500 fietsen aan vluchtelingen.
- Jaarlijks geven we zo’n 12.000 kledingstukken weg. Er gaan volle pallets naar Polen, Oekraïne en Turkije. Er gaat kleding naar het Pieter Baan Centrum in Almere en naar dak en thuislozen in Den haag. Ongeveer 3000 kledingstukken komen jaarlijks in de Kringloopwinkel terecht.
- Jaarlijks geven we zo’n 1000 stuks aan speelgoed weg. Zo hebben we een samenwerking met de Schoenendoosactie uit Woerden. Speelgoed in de winkel is te verkrijgen met de Groene Hart pas.

- We voorzien onze deelnemers elke dag van een warme lunch. Een bord soep of een bord macaroni gaat er vaak goed in. Dat zijn 188 lunches per jaar met een waarde van € 5.000
- We plaatsen geregeld een grote boodschappenkar rondom de feestdagen waar deelnemers producten uit kunnen halen.

- We bieden deelnemers informele zorg die voorkomt dat ze formele zorg nodig hebben. Onze werkmeesters helpen bij het ontcijferen en vertalen van brieven.
- We bieden jaarlijks 80.000 uur dagbesteding aan voor mensen met een beperking (niet gericht op arbeidsmarkt).
- We bieden jaarlijks ook plaats aan een deelnemer uit de Zelfredzaamheidsroute – ook wel Z-route. Dit zijn inburgeraars die in hun land van herkomst weinig of geen scholing hebben gehad, moeite hebben met het leren van een nieuwe taal en die in beperkte mate zelfredzaam zijn.
- Iedere donderdagochtend bied een bestuurslid onbaatzuchtig mentale zorg middels een luisterend oor. Gericht op voorkomen van eenzaamheid of ter steun van mensen die een naaste hebben verloren of kampen met oorlogstrauma.
- We verzorgen sociaal contact gericht op voorkomen van eenzaamheid door regelmatig een hapje te eten met een deelnemer die veelal altijd alleen eet en door onze koffiemomentjes gedurende de dag.
- We verwijzen jaarlijks tientallen deelnemers door naar professionele hulp